Herberget

Herberget på Kongsgaarden er åbent fra 1. april til 31. oktober.

Inspireret af overnatningsstederne af samme navn langs den jyske hærvej, er der indrettet herberg i Kongsgaardens østlige længe; et tilbud til f.eks.vandrere som går på den Europæiske Fjern-vandrerute, der passerer lige forbi Kongsgaarden, eller til cykelturister og lignende grupper.
Det er gratis at overnatte i Kongsgaardens herberg, men man betaler et lille beløb i en automat for el og varmt vand, hvis man har brug for det.
Herberget vil i det daglige være ubemandet, og det stilles under brugernes beskyttelse, så alle ved fælles hjælp kan få et godt ophold.
Der kan ikke forhåndsreserveres plads, og brugerne må acceptere, at der kan være flere brugere på samme tid i herberget.

Herberget er indrettet som sheltere under tag, hvor der udover overnatnings-mulighed er adgang til toilet og bad samt et lille tekøkken. Der er plads til 12-15 overnattende personer og man medbringer selv liggeunderlag, sovepose m.v.

I den bageste ende af lokalet er der toiletter og bademulighed                                    med varmt vand for et møntindkast på 5 kr.

Der er tillige simple køkkenfaciliteter med 2 kogeplader, lille køleskab og køkkenvask. Udenfor er der bålplads og bord-/bænksæt.