Sct. Hans aften 2009

Sct. Hans aften på Kongsgaarden, Tirsdag den 23.juni 2009
Sted: Kongsgaarden Vester Broby, Strandvejen 11, Vester Broby, 4180 Sorø

Vi vil gerne takke Birgitte Raaberg for en skøn aften – her på Kongsgaarden i Vester Broby, med et stort tak, for den meget medrivende båltale hun afholdte, i de smukke omgivelser på Kongsgaardens eng, ned mod Susåen.

Også et stort tak, til de mere end 500 mennesker der valgte at holde Sct. Hans aften på Kongsgaarden i Vester Broby.

Stemningsbilleder fra en skøn aften på Kongsgaarden

Lidt om vores båltaler 2009: Birgitte Raaberg

“For du er Susan Himmelblå, og det er dit fra nu af …”Ja – Hvem kender ikke sangen “Susan Himmelblå” af vores allesammens folkekære Kim Larsen.

Sangen som blev landskendt via den danske spillefilm “Midt om natten” fra 1984. En film, hvor Birgitte Raaberg fik sit store film gennembrud.

Birgitte Raaberg er født den 26. September 1954 på Frederiksberg. Birgitte Raaberg er datter af en københavnsk murermester.

Hun blev uddannet på Århus Teaters skuespillerskole fra 1978 til 1981 og debuterede her som Præste-Lise-Alice i “Giraffen i New Orleans”.

Hun vakte opmærksomhed i en mindre rolle i “Da jazzen kom til byen” og fik siden en lang række roller i musicals, lystspil og farcer på vekslende teatre.

Hun spillede bl.a. Audrey i “Skrækbutikken”, Jannie i “Rocky Horror Show”, Sarah Brown i “Guys & Dolls” og Eponine i “Les Misérables” på Østre Gasværk.

På TV har hun bl.a. medvirket i TV-serien “Hotellet”, ligesom hun i 26 afsnit var Peter Schrøders hustru i familieserien “Madsen & Co.”.

Birgitte Raaberg har modtaget en Bodil for rollen som Susan Himmelblå i “Midt om natten” og en Bodil for bedste birolle i “Riget II”.

I årene 1984-1986 var hun medarbejder i forbrugerprogrammet “Kikkerten” og blev i 1986 gift med tv-producer Bill Rathje.

Kilde: www.danskefilm.dk

Website : www.raaberg.com