Lone Kjær Larsens kogebog

Hvad spiste man på Kongsgaarden?

Lone havde en håndskrevet kogebog, fyldt med spændende retter, desserter og bagværk mv.

De forskellige specialiteter og opskrifter indgår i det repertoire som vi serveringer for vores gæster, når vi afholder vores månedlige madbix aften, her hen over vinterhalvåret.

Dem vil vi lægge op her på siden, så en masse mennesker kan få glæde af disse.

Vi lægger ud med lidt til den søde tand. Dette gør vi med opskriften på Kongsgaardens kendte “Rabarberkage”

Når Lone lavede denne kage, hentede hun rabarberne ude i haven, så det var altid friske rabarber som blev brugt. Hun havde en dør fra køkkenet som gik direkte ud til frugthaven.

Klik for forstørret billede.

Sådan laver vi den her på Kongsgaarden

Til Kongsgaardens store bradepande bruges en dobbelt portion – og dobbelt så mange æg, dvs. 12 æg, som deles i blommer og hvider.

Der skal være godt med marengs til at smøre ud på kagen!

Den Måler ca. 45 x 58 cm, og der bliver ca. 40 stykker kage.

Vi bruger nogle gange valnødder, – nogle gange mandler, der ikke skal smuttes.

Velbekomme!

Til efteråret har vi planer om at komme med opskrifter og anvisninger på konservering af æbler m.m., i relation til den æbledag, som vi afholder her på Kongsgaarden.

Til jul kommer der opskrifter fra bl.a. Astrids Gærklejner, som vil vise hvordan man fejrede julen, med lækker julemad på Kongsgaarden

Vi har også planer om at få scannet kogebogen ind elektronisk og lægge den op her på sitet.

- Så Velkommen tilbage i “Lone Kjær Larsens kogebog”