Tærskedag 2008

Høst og tærskedagen blev i år afholdt lørdag den 9. august. At arrangementet blev afviklet netop på denne dag, skulle vise sig at blive et godt valg.

Vejret var det bedst tænkelige høstvejr, sol fra morgen til aften, en let brise og 25 grader, så kan man ikke ønske sig mere. Dagene op til og efter var meget våde og præget af mange byger, så vi var meget glade for valget af denne dato.

Allerede inden start vrimlede det med mennesker, og det fortsatte hele dagen. Skønsmæssigt har vi anslået et besøgstal til ca. 400. det var vi meget glade for.

I modsætning til høstdagen i 2007, blev høstdagen i år en rigtig høstdag, og det skyldes, at vi var i stand til at præsentere vores nyrenoverede selvbinder samt det gamle tærskeværk, begge maskiner kørte flere gange hen over dagen, til stor glæde for vores gæster.

Ikke mindre end 8 heste var på arbejde denne dag, 3 for Binderen, 2 for Kongsgaardens gamle Fjeldvogn, der kørte kornet hjem til gården, 1 hest for Fladvognen med forsyninger til de travle høstfolk, samt 2 for en Turvogn

En meget stor tak til Jer Hestefolk, som var med til at gøre oplevelsen total. Også en tak til de travle høstfolk. Foruden disse gamle høstaktiviteter i marken, summede resten af gården også af liv. Svellehuset kunne tilbyde Kaffe, Te, Kager, Øl, Vand, Pølser, serveret inde som ude.

Stuehuset var åbent for omvisning, og der var også ild i det gamle komfur i køkkenet.

Gårdspladsen var centrum for gammelt husflid, i æblehaven var der udspændt snore til ophængning af patchwork tæpper.

Alt i alt en god dag som vi kan se tilbage på med glæde.